1. הדירה
  2. המדריך לשיפוץ הבית
  3. ריצוף וחיפוי
  4. ריצוף בהדבקה: ללכת על זה או לא?

ריצוף בהדבקה: ללכת על זה או לא?

החלפת רצפה אמנם עולה פי 2.5 מהדבקה, אולם במקרה זה האופציה הזולה לא בהכרח פחות טובה. אז מהם היתרונות בריצוף בהדבקה? באילו מקרים עדיף להימנע מפתרון זה? וכמה זה אמור לעלות לכם?

מאת שלומית סאם-אקרמן | צילום יח''צ | תאריך 19.5.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
ריצוף הבית הפך חלק אינטגראלי ומשמעותי בעיצוב שלו כשמגוון האריחים העצום המוצע כיום בשוק רק מגביר את החשיבות שלו.
טראצו, לפאטו, גרניט פורצלן או שיש, לכל אריח הייחוד והתכונות שלו ויכולת להשרות בחלל אווירה שונה לגמרי. אולם אם בעבר השגת אותה אווירה הייתה כרוכה בהרבה לכלוך, כסף ויציאה מן הבית למספר ימים, כיום אופציית ההדבקה חוסכת מכם את כל אלו והופכת את חווית שדרוג הבית לקלה, מהירה ונקייה יותר.

סדרת אריחי NEOCIM היוצרים מראה כפרי בחלל. ניתן להשיג ברשת ויה ארקדיה במחיר של 585 שסדרת אריחי NEOCIM היוצרים מראה כפרי בחלל. ניתן להשיג ברשת ויה ארקדיה במחיר של 585 ש'ח למ'ר. (צילום:יחצ) 

אז מהם היתרונות בריצוף בהדבקה? מתי בכל זאת עדיף לעקור את הישנות? וכמה כסף ההדבקה חוסכת לכם?
ריכזנו עבורכם את כל השאלות והתשובות שילוו אתכם בתהליך

- מהו היתרון של הדבקה לעומת החלפה של הרצפות?
בעיקר יתרון כספי. עלות הפירוק וההרכבה של רצפה חדשה יקר פי 2.5 מהדבקה. כמו כן ההדבקה תחסוך לכם זמן, פינוי הבית בעת הריצוף והרבה לכלוך ואבק הכרוך בהחלפה של רצפה חדשה.

- מהו החיסרון בהדבקה?
מאוד קשה להגיע לרמת אחידות ויישור מושלם של רצפה אשר הותקנה בהדבקה. לא פעם נתקלים בהבדלים בגבהים וב"מדרגות" קטנות הפוגעות באסתטיקה של הרצפה בייחוד במקרים של אריחים גדולים. כמו כן אם מדובר בבניין ישן, בן 15 שנה ויותר, בו מערכת האינסטלציה כבר מיושנת, מומלץ להחליף את הרצפה ולהימנע מהדבקה שכן בעת החלפת הריצוף יהיה ניתן להתרשם ממצב הצנרת ובמקרים של תקלות (שסביר להניח שיקרו יותר בבניינים ישנים) יהיה קל יותר להגיע אל הצנרת בעת פירוק הרצפה ולא יהיה צורך לפרק שתי שכבות של רצפות ולעתים אף יותר.

- האם ניתן להדביק כל סוג של אריח?
כן. שיש על קרמיקה, פורצלן על טראצו- הכל תופס, אך הסוד טמון בסוג הדבק. ישנם דבקים מיוחדים המותאמים לסוג הרצפה המסוים, לכן בדקו תמיד כי הרצף משתמש בדבק האיכותי והמתאים ביותר למרצפות שלכם ובנוסף שהוא מסיר את שכבת השומנים והלכלוך לפני ההדבקה, מייבש היטב ורק אז מתחיל בתהליך ההדבקה.

סדרת אריחים בדוגמא של גזירי עיתון למראה צעיר ומודרני. להשיג בויה ארקדיה במחיר של 585 שסדרת אריחים בדוגמא של גזירי עיתון למראה צעיר ומודרני. להשיג בויה ארקדיה במחיר של 585 ש'ח למ'ר (צילום יח'צ) 
- האם ניתן להסיר רק את הרצפות שהודבקו?
גם כאן התשובה טמונה בסוג הדבק. ישנם רצפים שאינם משתמשים בדבקים איכותיים וגם לא מכסים את כל שטח הפנים של האריח בעת ההדבקה, לכן במקרים אלו קל יהיה להסיר רק שכבה אחת ולהדביק חדשה.

- ישנה הגבלה בכמות השכבות אותן ניתן להדביק?
האריח אותו מדביקים הוא בעובי סטנדרטי ולכן כל הדבקה למעשה יוצרת הגבהה ברצפה ומצריכה קיצור של הדלתות והמשקופים. היו מקרים בהם הודבקו מספר מרצפות האחת על השנייה מה שגרם להגבהה משמעותית של הרצפה ובנוסף תקלה קטנה באינסטלציה הצריכה תיקון מורכב במיוחד. כיום ישנם אריחים דקים במיוחד מה שיכול לגשר על בעיית הגבהים ולאפשר הדבקה של מספר שכבות.

- במקרים בהם המרצפות הישנות עקומות, האם ניתן להדביק עליהן חדשות?
בבתים ישנים בהם המרצפות נוטות להתנדנד נוצרים הבדלי גבהים מה שמצריך פילוס ויישור שלהן. רצף מקצועי ימדוד את הבדלי הגבהים בכל החדרים לפני תחילת העבודה ובשקעים ישים כמות גדולה יותר של דבק (יש המשתמשים גם במדה מתפלסת) או לחילופין יחתוך מן העובי של האריח.

- מהו האריח האידיאלי להדבקה?
הדור החדש של האריחים הם האריחים הדקים העשויים לרוב מפורצלן ועוביים הוא כ-3.5 מ"מ (לעומת 12-20 מ"מ של אריח סטנדרטי). אריחים אלו מומלצים מאוד להדבקה הואיל והם אינם יוצרים הגבהה משמעותית של הרצפה (בסביבות ה-5 מ"מ סה"כ, כולל שכבת הדבק) מה שלעתים יכול גם לחסוך קיצור של הדלתות.
האריחים הדקים מגיעים לרוב במידות של מטר על מטר ומחירם נע סביב ה-600 ₪ למטר.

הפתרון המושלם לריצוף בהדבקה. האריחים הדקים של קולקציה Lea ברשת אלוני, 788 שהפתרון המושלם לריצוף בהדבקה. האריחים הדקים של קולקציה Lea ברשת אלוני, 788 ש'ח למטר והם שלכם. (צילום:יח'צ)  

- כמה עולה הדבקה של רצפה חדשה?
המחיר הממוצע בשוק נע סביב ה-150 ₪ למטר, והוא כולל את הדבק, פירוק הפנלים ואת הרובה.
כך למשל, ריצוף דירה בת 100 מ"ר בהדבקה, יעלה לכם כ-15 אלף ₪, לא כולל מחיר האריחים.
קחו בחשבון כי כמו בכל תחום, גם כאן ניתן למצוא חאפרים שיציעו את העבודה גם ב-50 שקלים למטר, אך סביר להניח שהעבודה תיראה בהתאם, המרצפות לא יהיו ישרות ואף יתפרקו לאחר תקופה.

- כמה עולה החלפה של הרצפה?
ראשית, המחיר תלוי במיקום של הדירה. אם מדובר בדירה גבוהה יש צורך ב"מרים כל", מעין מעלית חיצונית המעלה את החול והאריחים ומורידה את הפסולת, ועלותה היא כ-350 ₪ לשעה. שכירת "מרים כל" מלווה לרוב בהעסקה של שני אנשי מקצוע לפחות שיעמיסו ויפרקו את חומרי הגלם והפסולת מה שמייקר את התהליך עוד יותר.
לפינוי פסולת ניתן להיעזר גם בשרוול שעלותו היא 1000 ₪ לשבוע אליו יש לחבר מכולה לפינוי פסולת שעלותה היא 980 שקלים כולל מע"מ.
המחיר הממוצע הכולל את כל המרכיבים הללו וכן את העבודה והחומרים נע סביב ה-400 שקלים למטר, לא כולל את מחיר האריחים.

הדבקת רצפה תחסוך לכם לא מעט כסף, זמן ולכלוך בבית. אריחים מבית הדבקת רצפה תחסוך לכם לא מעט כסף, זמן ולכלוך בבית. אריחים מבית 'נגב' (צילום: יח'צ) 

וכמה עולים האריחים עצמם?


לסיכום, אם יש לכם עודף כסף, זמן ושעות עוזרת מיותרות, העדיפו תמיד את האופציה של החלפת הרצפה, אז תוכלו להבטיח לעצמכם עבודה יסודית, אחידה ואולי גם אסתטית יותר. אולם לא משנה באיזו אופציה תבחרו, קחו בחשבון גם את מחירי האריחים המייקרים את כל התהליך בעוד כמה אלפי שקלים. קבלו את המחירון המקוצר של האריחים הפופולאריים:

קרמיקה- החל מ-30 ₪ לאריחים פשוטים בגודל של 33X33 ס"מ ועד ל-75 ₪ ומעלה לאריחים בגודל של 45X45

גרניט פורצלן- החל מ-40 ₪ לאריחים בגודל 33X33 ס"מ ועד ל-600 ₪ ומעלה לגודל של 1X1 מטר או לאריחים הדקים בעובי של 3.5 מ"מ

טראצו- החל מ-45 ₪ לאריחים בגודל של 30X30 ס"מ ועד ל-130 ₪ ומעלה לאריחים באותו הגודל אך בעיצוב מתוחכם יותר.

שיש- החל מ-130 ₪ לאריחים בגודל 30 חופשי ועד ל-1000 ₪ ומעלה לגודל של 120X120


עזרו בהכנת הכתבה: פול דקור, קבלן שיפוצים | מיכאל אוגוסטין, טכנולוג "ויה ארקדיה" | יובל כהן, מנהל רכש, "אלוני"

למידע, טיפים ורעיונות נוספים בנושא עיצוב הבית היכנסו >>

תגובות לכתבה

חזור מעלה